Pilot Rsult-IT geslaagd: Zuivere managementinformatie waarop je écht kunt sturen

In het vorige LACES Magazine kon je al lezen over de pilot met Rsult-IT, waarbij de boekhouding van vier ANWR-GARANT leden volledig wordt geautomatiseerd. De eerste bevindingen zijn positief: niet alleen bespaart het tijd en kosten, ook krijgen ondernemers in één oogopslag meer inzicht in hun dagelijkse bedrijfsprestaties, waardoor ze direct kunnen bijsturen. Begin 2018 wordt het systeem officieel gepresenteerd. “Maar wie niet kan wachten, kan zich nu al aanmelden”, zegt Koen Swaghoven, die zó achter deze mogelijkheid om te optimaliseren staat, dat hij overstapte naar Rsult-IT, om zo meer ondernemers inzicht te kunnen geven in hun financiële resultaten.

“De pilot is in januari 2017 gestart”, zegt Koen, toen nog financieel bedrijfsadviseur bij ANWR-GARANT en inmiddels manager retail bij RSULT-IT. “Begin 2018 willen we de leden pasklare oplossingen aanleveren, zodat ze kunnen instappen in een goed werkend systeem. “Zoals bij alle pilots hebben we onze processen tussentijds bijgestuurd en geoptimaliseerd waar dit nodig was. We zijn op de goede weg, alles verloopt volgens planning”.

“Er zijn al veel ondernemers die het nut en de noodzaak van directe stuurinformatie inzien.”

Investering die je dubbel en dwars terugverdient

Rsult-IT zorgt ervoor dat de data van het kassasysteem en de geautomatiseerde boekhouding visueel in één overzichtelijk dashboard terechtkomen. Dit alles natuurlijk in een beveiligde omgeving. Koen: “We hebben nu koppelingen gebouwd met de meest gangbare kassasystemen binnen ANWR-GARANT: ACA, K3 en Vendit. De eenmalige investering verdien je dub- bel en dwars terug. Kosten worden lager én je krijgt zuivere, betrouwbare managementinformatie waarop je iedere dag écht kunt sturen. Je krijgt inzicht door data-analyse op bijvoorbeeld inkoop, verkoop, marketing, personeel en huisvesting.”

Benieuwd wat Rsult-IT voor jouw organisatie kan betekenen? Download onze brochure!

Intensief begeleiden

“Er zijn al veel ondernemers die het nut en de noodzaak van directe stuurinformatie inzien”, zegt Koen. “Vanwege on- bekendheid bestaat er soms echter koudwatervrees. Aan ons de taak om goed uit te leggen wat het is, doet en oplevert. We begeleiden ondernemers en hebben online omgevingen gebouwd, zowel voor schoen- als sportwinkels, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ook geven we trainingen en zijn we bezig met het ontwikkelen van snelstartkaarten en korte Youtube-filmpjes. Heel praktisch, zodat je er meteen mee aan de slag kunt.”

“Danny van RSULT-IT heeft dagen met mij op kantoor gezeten en alles uitgelegd. Het programma geeft veel inzicht, je ziet elke dag precies wat er gebeurt: hoeveel kost het personeel?, hoe loopt een bepaalde schoen?, staan er nog facturen open?, hoeveel voorraad hebben we nog? – alles. Het klopt allemaal gewoon. Daarnaast kun je makkelijk budgetteren en besparen we er veel tijd mee. Ik werkte voorheen anderhalf à twee dagen aan de administratie. Als straks ook het voorraadsysteem en de kasstroom aan het programma zijn gekoppeld -dat is het laatste dat nog moet gebeuren- dan ben ik binnen een dag klaar. Ook onze accountant heeft er minder werk aan, dus het bespaart nog kosten ook. Extra voordeel: we kunnen onze cijfers straks vergelijken met andere SPORT 2000 winkels.”
Kitty de Bruijn, SPORT 2000 De Bruijn, Panningen

“Ik heb het bedrijf volledig van mijn ouders overgenomen en er zijn wel wat veranderingen die ik wil doorvoeren. Zoals het vereenvoudigen van de boekhouding, waardoor ik minder kosten zal hebben. Samen met RSULT-IT krijgen we bovendien meer inzicht in wat er allemaal speelt. Je wordt scherper. Doordat ik nu een overzicht hebt van alle parameters, kan ik ons bedrijf beter aansturen. Als ik merk dat het even wat rustiger is, pas ik de kosten daarop aan. Dan plaats ik bijvoorbeeld minder adver- tenties of bestel ik de draagtassen wat later. Informatie over kosten en voorraad versus omzet is cruciaal.”
Geertje Theelen, Pieds sur Terre & Petit Pieds, Heerlen

Meer informatie

Benieuwd wat RSULT-IT voor uw onderneming kan betekenen? Download onze brochure hieronder!

Download de brochure!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

ANWR-GARANT Nederland B.V. (2018, januari). Pilot RSULT-IT geslaagd: zuivere managementinformatie waarop je écht kunt sturen. LACES2018(Magazine NR.1), 36-37.