Rsult-IT praat je bij over Exact Online Spring ’18 Release

Waar viel jouw oog op toen je ging inloggen bij Exact Online? Waarschijnlijk was het de Spring ’18 Release. Dit is de eerste editie van releases die vier keer per jaar worden uitgebracht door Exact Online. Middels deze releases houdt Exact Online je op de hoogte van innovaties en ontwikkelingen: zo zijn er een aantal nieuwe features, maar ook verbeteringen in bestaande mogelijkheden.

Rsult-IT zet de 6 belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje. Zo haal je nog meer uit je Exact Online-software!

 1. Exact Online Mijn[Kantoor]

Exact Online Starter is vanaf nu Exact Online Mijn[Kantoor]. Een ideale oplossing voor ondernemers die hun totale boekhouding uitbesteden aan een accountant of boekhouder.

Ondernemers leveren bonnen en facturen digitaal aan in de Exact Online-omgeving van hun accountant of boekhouder. Hierdoor kunnen accountants een stuk efficiënter samenwerken met hun klanten. Bij gebruik heeft de ondernemer real-time inzicht in zijn of haar bedrijf via deze omgeving.
Presenteer Exact Online Mijn[Kantoor] aan je klanten als een eigen kantoorapplicatie met eigen logo.

Klik hier meer informatie over Exact Online Mijn[Kantoor].

 1. Mijn cockpit: nieuwe look & feel

De ‘Mijn cockpit’ heeft een metamorfose doorgemaakt. Vanaf nu is het nog makkelijker om widgets toe te voegen aan deze cockpit. Daarnaast geven de widgets een veel beter beeld van de verschillende categorieën die beschikbaar zijn in het abonnement dat wordt afgenomen.
Gebruik je ‘Mijn cockpit’ nog niet? Je vindt hem onder Cockpits – Specifiek – Mijn cockpit.

 1. AVG-functionaliteit

Om ervoor te zorgen dat gebruikers van Exact Online kunnen voldoen aan de AVG-wetgeving, is het voortaan mogelijk om een bron en doel toe te voegen aan de klant- en contactpersoon kaart. Zo registreer je duidelijk hoe je aan gegevens bent gekomen en waarvoor ze bedoeld zijn.

Daarnaast heeft Exact Online een tweestapsverificatie toegevoegd bij het inloggen. Hierdoor worden gegevens nog beter beveiligd.

Heb jij duidelijk wat voor een gevolgen deze verordening heeft voor jou((w) onderneming)? Meer informatie vind je hier.

 1. Extra velden toevoegen aan artikelen

Het is vanaf nu mogelijk om extra velden toe te voegen aan artikelen. Denk hierbij aan risicocodes, gebruiksinstructies, maten, kleuren, materiaalsoorten, afmetingen, houdbaarheid, allergenen, bewaartemperatuur et cetera. Deze extra velden maak je aan via Stamgegevens – Artikelen – Extra velden.

 1. Voorkom budgetoverschrijdingen

Krijg meer grip op projecten door de volgende 5 verbeteringen:

 1. Meer inzicht in bestede uren en voortgang bij goedkeuren.
 2. De voortgang van een project is voortaan zichtbaar bij de urenverantwoording.
 3. Standaard signaleringswaarde in te stellen bij het bereiken van bijvoorbeeld 80% van het urenbudget.
 4. Projectbewaking verbeterd in het projectoverzicht:
  • Voortgang activiteiten zichtbaar in projectoverzicht (bij WBS).
  • Prognose uren toegevoegd: indien er meer uren zijn besteed dan begroot, komt in het overzicht de prognose te staan op basis van bestede uren.
 5. Begrotingsoverschrijding (uren) wel of niet toestaan bij activiteiten (WBS).

Meer uitleg nodig over deze verbeteringen? Bekijk dan deze video:

 1. Verbeteringen in betalingsherinneringen

Tot slot is de mogelijkheid tot versturen van betalingsherinneringen uitgebreid. Je ziet nu, net als bij het versturen van een factuur, een voorbeeld op het scherm. Ook kun je afwijkende e-mailadressen gebruiken. Daarnaast kun je je e-mailtekst naar wens aanpassen bij het sturen van een herinnering. Er wordt hard gewerkt aan het proces waarbij je de originele factuur mee kunt sturen. Dit zal dus snel volgen, wellicht in de volgende Release!

Dit waren de vijf meest in het oog springende ontwikkelingen van de Exact Online Spring ’18 Release. Wil je meer informatie over deze ontwikkelingen of denk je dat Exact Online een goede oplossing is voor jouw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.