Unique Paddenstoelen

“Ik heb weer tijd om bezig te zijn met mijn vak”

Over Unique Paddenstoelen

Unique Paddenstoelen is een familiebedrijf dat exclusieve paddenstoelen levert aan horeca, groente speciaalzaken, groothandels en traiteurs in Nederland en België. Zij werken hiervoor samen met gepassioneerde Nederlandse telers die veelal op een natuurvriendelijke en/of biologische basis hun producten telen. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd en kan er dagvers geleverd worden.

“RSULT-IT heeft ons administratieve en financiële proces volledig geautomatiseerd. Hiermee is de papieren rompslomp, ook onderweg, verleden tijd.”

Harm van Rooij

Eigenaar

Unique Paddenstoelen

Bij Unique Paddenstoelen draait alles om het kritisch selecteren en vakkundig leveren van exclusieve paddenstoelen. In dit vak verdien je je sporen met hard werken, oog voor detail, respect voor het vak én natuur, geduld en passie. Alles draait om kwaliteit. Wil je dit vak met overtuiging uitvoeren dan is het zaak je volledig te kunnen focussen op je missie. De consument verwacht steeds meer hoogstandjes op zijn bord en aan Unique de taak in deze behoefte, via de tussenhandel, te voldoen.

Tijd winnen voor klanten

Harm van Unique Paddenstoelen: “De hele week ben ik op pad. Zowel op inkoop- als verkoopdagen creëer en ontvang ik veel administratieve documenten zoals inkooporders. Voorheen schreef ik op een dag wel 40 papieren verkoopbonnen uit die daarna op kantoor ingevoerd moesten worden. Aan de andere kant werden ook de inkoopfacturen handmatig ingeklopt, waardoor we niet altijd up-to-date waren wat betreft omzet en betalingen. Dit was een tijdrovend proces. Tijd die ik liever besteed aan de paddenstoelen, de telers en onze klanten.”

Geruisloos van papier naar digitaal

Hanneke van Unique Paddenstoelen: “We gingen op zoek naar een online en gebruikersvriendelijke oplossing, zowel op kantoor als onderweg. Rsult-IT kon onze pijnpunten direct vertalen naar een praktijkgerichte oplossing. De overstap verliep uitermate soepel door de goede begeleiding en gebruikersvriendelijkheid van het systeem. Nu ontvangen we bijna alle inkoopfacturen digitaal, worden inkooporders onderweg foutloos gecreëerd op de iPad, direct geprint en omgezet naar digitale facturen, zijn betalingen up-to-date en hebben we op ieder moment een actueel overzicht van onze financiële status. Daarnaast heeft het een positief effect op ons imago als eigentijdse en klachtgerichte onderneming.

Proces

“Het administratieve- en financiële proces wordt door veel ondernemingen als ballast gezien. Onnodig, zo bewijst Unique Paddenstoelen maar weer eens. Je hoeft geen multinational te zijn om te profiteren van de voordelen van een digitale werkwijze. Voor ieder budget is er een passende oplossing die je weer de ruimte geeft om ondernemer te zijn,“ aldus John Schrijvers van Rsult-IT.

“Het resultaat van Rsult-IT is dat we tijd overhouden voor ondernemers om dat te doen waar ze goed in zijn. Op die manier verdient deze oplossing zichzelf dubbel en dwars terug; in tijd en in geld.”